Wij zijn de Waspikse Recreatieruiters    

              

 

                 
 

                  

 

Wij zijn de Waspikse Recreatieruiters, een recreatieve men- en ruitersportvereniging. Onze vereniging is opgericht in 1994 en we voelen ons verbonden en thuis in Waspik. Onze contacten met de Gemeente Waalwijk, hebben er vooralsnog niet toe geleidt dat wij als vereniging, na al die jaren, kunnen beschikken over een eigen "thuisbasis". Daarom zijn wij te gast bij Hippisch Centrum Midden Brabant aan de Parallelweg 9 te Waspik. Ons bestuur is altijd druk in de weer om locaties te vinden waar, niet alleen onze ruiters, maar zeer zeker ook onze menners ten volle tot hun recht kunnen komen. 

Onze vereniging heeft momenteel 25 leden (2015) en wij zijn altijd bezig met het werven van nieuwe leden.

De Waspikse Recreatieruiters zijn in 2 groepen samen te vatten:

 

 
      Ruiters

     

     Menners
 

           

 

Wij zijn een onafhankelijke vereniging, dat wil zeggen dat we niet bij een bond of ander overkoepelend orgaan zijn aangesloten.
In het algemeen kan men stellen dat de nadruk bij onze vereniging ligt op het; vooral het veel plezier hebben voor mens en dier, en het beoefenen van de recreatieve paardensport.


Uiteraard staan wij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en liggen de statuten voor belangstellenden ter inzage.


 

LESSEN:

Op vrijdagavond wordt er rijles gegeven door twee ervaren instructrices op eigen paarden.
De lessen zijn normaal gesproken om 19:30uur tot 20:30uur en van 20:30uur tot 21:30uur met uitloop naar 22:00uur. In de zomer rijden we in een van de buitenbakken van hippisch centrum midden brabant, maar in de winter of als het slecht weer is zijn de lessen in de binnenbak. In de eerste groep word er wat meer in groepsverband (kolonne) gegeven en de andere groep meer individueel (voor je zelf rijden met persoonlijke hulp). Op de laatste vrijdag van de maand word er springles gegeven sowiezo in de eerste groep, maar als er genoeg animo is dan ook in de tweede groep. Voor kosten kunt u contact opnemen via ons contactformulier.


 

 

 

Ook zijn we voorzichtig gestart met het dressuurmatig mennen olv Jac Hop. Dat doen we bij gelegenheid op zaterdag en/of op zondag. momenteel zijn deze lessen even stopgezet daar er te weing menners zijn die hier aan me willen doen.

 

 

 MAANDELIJKSE ACTIVITEIT:

Recreatieve buitenritten voor ruiters en menners.